Kan jeg videreutdanne meg?

  • 17. oktober 2020

Ja, det kan du. Veien dit er helt avhengig av hva du vil videre til, og hvilke forkunnskaper som kreves. Avhengig av hvilken bakgrunn du har fra før kan du søke Fagskolen som neste trinn, eller ta opp fag for ingeniørstudier. Du kan også jobbe deg opp til en stilling som driftsleder.

Hvilke fysiske krav stilles til en byggdrifter?

  • 13. oktober 2020

En byggdrifter må være i normalt god fysisk form. Hverdagen innebærer hovedsakelig ulik fysisk aktivitet og et høyt aktivitetsnivå, men det er få tunge og repeterende oppgaver.

Hvordan søker jeg lærlingeplass?

  • 13. oktober 2020

Selv om du søker læreplass på egenhånd, må du alltid søke om formidling til læreplass via vigo.no. (Les mer om søkeprosessen hos vilbli.no)Når det er gjort kan du sende en epost til kundeservice@kjeldsberg.no med søknad om læreplass hos oss.

Hva er forskjellen på en vaktmester og en byggdrifter?

  • 13. oktober 2020

En byggdrifter har fagbrev innen byggdrift. Dette er også en mer dekkende tittel for ansvarsområdet; dagens bygninger stiller høye krav til kompetanse innen drift av flere ulike systemer for å yte optimalt. Både vaktmester og byggdrifter utfører mange av de samme oppgavene, og begrepene brukes om hverandre i dagligtale.